Roofings - Knaepen Dakwerken

Haverenbosstraat 21/Z - 3570 Alken
011/31 10 90


Title
Ga naar de inhoud
Plat dak
Roofings
Voor de waterdichting van platte daken maken wij gebruik van bitumineuze dakmembranen (roofing). De meest gebruikte typen hiervoor zijn rollen van polymeerbitumen, APP bitumen of SBS bitumen, met een wapening van glasvlies, polyester, of een combinatie van glasvlies en polyester.
                                                           
  • APP bitumen: Om de eigenschappen van de dakrol te verbeteren worden er bij het bitumen kunstoffen toegevoegd (Atactisch PolyPropyleen).                                                                     
    Men verkrijgt dan bitumen met een plastisch karakter. De vervorming is blijvend.                                                                     
    Ook wordt het product beter bestand tegen warmte en tegelijkertijd beter koudflexibel.                                                                     

  • SBS bitumen: Bij een SBS membraan wordt Styreen-Butadieen-Styreen bijgevoegd. Dit geeft het membraan een elastisch karakter. Dit maakt het bitumen zeer rekbaar en na uitrekking herneemt het de oorspronkelijke vorm terug aan. Het heeft tevens een hoge koude buig. Dit maakt dat dergelijke producten ook soepel blijft bij lage temperaturen en door hun elastisch vermogen de bewegingen van de ondergrond perfect kunnen opvangen zonder dat er scheuren of schade aan het membraan ontstaan.
Bij een geïsoleerd dak wordt, ter bescherming tegen inwendige condensatie, een damprem of dampscherm gebruik bestaande uit één van bovenstaande dakmembranen, al dan niet met een aluminium inlage.

Wij gebruiken de membranen van het merk Iko. Met meer dan 100 jaar ervaring in de productie en ontwikkeling van waterdichtingsystemen, bieden zij u performante oplossingen voor uw plat dak.

       
Als  isolatiemateriaal wordt meestal gebruik gemaakt van PUR (polyurethaan) of PIR (polyisocyanuraat) platen, rotswol of cellenglas.
Terug naar de inhoud